Meny Stäng

Magiskt resultat?!


“Lite planlöst tittade jag igenom magasin och tidningar, och föll för bilder med härliga sovrum. Texter om att vara pigg, vakna utvilad och sova bättre dök upp. Snart hade jag en samling bilder och ord på temat bättre sömn. Efter att ha sovit dåligt i många år blev det plötsligt tydligt att det här är något jag önskar en lösning på.

Ett par veckor senare fick jag frågan om jag ville prova Melatonin, det kroppsegna sömnhormonet. Ja varför inte, tänkte jag. Och det fungerade. Direkt. Sömnen blev djupare och lugnare, och nästan helt utan avbrott. Min affirmation fungerade. Det gick så snabbt, och jag är glad att jag kunde öppna mig för möjligheten när den dök upp.”

Ett vitt papper

“Jag har varit med i Affirmationspyssel tre gånger nu. Första gången blev jag helt förlamad av att sitta med ett stort, vitt och tomt papper redo att fyllas med…vad???? Vad vill jag ha mer av i mitt liv? Hur ska det se ut? Jag var inte alls beredd på att tvingas fundera över mig och mina val. Jag började treva mig fram och lyckades hitta några bilder och formulera några ord som ändå kändes OK. Prestationsångesten var stark!

Andra gången tog jag igen ett stort, vitt papper och började addera bilder och ord och formuleringar som jag tänkte beskriver vad jag önskar mer av i mitt liv. Mitt i workshopen insåg jag att det vita pappret är jag och det jag lade på det vita var inte riktigt förankrat i mig. Det stod mer för en önskan av hur det borde vara. Det startade en tankeprocess i mig som jag tog med mig hem.

Tredje gången tog jag ett färgat papper av en mindre storlek. På det målade jag en bottenfärg och sedan började jag addera uttryck i olika former av vad jag vill ska finnas i mitt liv framöver. Den här gången upptäckte jag att känslan av det vita pappret (dvs jag) inte längre var en grej. Jag kände mig betydligt mer integrerad med det som jag tänker är hur jag vill forma min tillvaro.

Nästa gång, då ska jag…”

 

 

Jag tar mig själv på större allvar

“Att under några timmar få sitta och bara känna med hjärtat vad jag vill ha mer av i mitt liv kändes lyxigt och stort. Innan jag gick dit tänkte jag att det skulle vara svårt att komma på vad jag vill ha mer av i livet och svårt att ”pyssla” ner det på ett papper men det var inte alls så svårt. Vi hade god tid på oss och massor av material att använda oss av. Min ”önske-/kom-ihåg-tavla” sitter nu där jag kan se den varje dag och en av önskningarna har jag redan börjat förverkliga. Jag ska träffa en fysioterapeut som håller MediYoga på tisdag. Har ju tänkt på att börja med yoga sen i februari…..

Efter att ha fått sitta och verkligen känna vad som är viktigt tar jag mina önskningar på ett större allvar.”

 

Det var magiskt…

“…så mycket material att välja på. Vacker utsikt. Mysig stämning. Befriande att gå in i mig själv, det finns inget annat än jag och mitt skapande. Mina händer som gör. Mitt hjärta som pratar. Känslan och lusten styr. Och helt plötsligt har det gått 3h. Har inte tänkt eller planerat vad jag skapat utan bara varit följsam i vad jag känt för. Först efter att jag blev klar insåg jag vilken häftig process jag just befunnit mig i. Jag hade valt ett litet häfte att pyssla med. Jag hade målat, skrivit, klistrat, pysslat och skapat flera små hemliga rum i häftet utifrån olika livsområden. Och mellan dessa rum hade jag lämnat tomma sidor av en anledning jag inte förstod då men insåg sen. Jag hade skapat utrymme mellan mina rum i ett annars så tajt, stressigt och krav/prestationsfyllt liv. Jag kunde andas, kände mig lättare, energiflödet blev högre, och jag kunde känna av en skön rörelse i hela kroppen. Jag har med mig mitt häfte i väskan. Tar fram den ibland och fyller på: njuter av mina rum och av utrymmet jag skapat emellan.”